Hösten 2021

Sagoskogens lektioner och kurser går främst Online under hösten 2021. Varmt välkommen med på mjuka lektioner för Ditt helhetsvälmående! <3

Du kan anmäla dig till lektioner och kurser via BOKNINGSSIDAN eller direkt till Marjo: marjo.paavola@gmail.com / 0503298994


Yoga och dans online med Marjo Hösten 2021:


YINYOGA ONLINE


Mjuk och lugn yogaform,
lektioner för återhämtning 

Onsdagar & Söndagar
kl 19.00-20.00

Via mötesplattformen Zoom
Pris: 5€/h
Anmälningar: BOKNINGSKALENDER

Eller till Marjo: marjo.paavola@gmail.com/ 0503298994Yinyoga är en mycket avslappnande, återhämtande form av yoga där alla kan utföra övningarna på egen nivå. Yinyoga mjukar upp kroppens spänningar och vårdar bindväven - fascian. Lektionen är mycket avslappnande och en underbar avslutning på dagen. Vi har olika teman på våra pass och du kan anmäla dig till de lektioner som passar dig. Lektionerna hålls på svenska och finska.

Efter anmälan får du ett infomejl och en länk till "mötesrummet" på Zoom. Du får också uppgifterna kring hur betalningen (5€/h) kan göras. Före lektionen kan du plocka fram lite kuddar och filtar som stöd. Man kan fixa ett eget bolster genom att rulla ett täcke tätt och fästa ett bälte omkring. Två tjocka böcker fungerar bra som block. Här får man vara kreativ :)

Varmt välkommen med på Yinyoga Online!


FEELGOOD FRIDAYS - MJUK YOGA ONLINE


Mjuk hathayoga och vinyasa 
för att hitta ditt veckoslutsgroove

Fredagar kl 16.30-17.30
Via mötesplattformen Zoom
Pris: 6€/h

Anmälningar: BOKNINGSKALENDER
eller direkt till Marjo: marjo.paavola@gmail.com / 0503298994


Brukar du vara trött på fredagar efter veckans rumba? Jag har märkt att ett mjukt, dynamiskt yogapass på fredag eftermiddag ger mig en härlig veckoslutskänsla med flödande energi. Välkommen med mig på en mjuk yogalektion online på fredagar kl 16.30-17.30 online via mötesplattformen Zoom för att hitta din veckoslutsgroove!
Vi gör mjuk hatha yoga och mjuk vinyasa yogaflow. Lektionerna hålls på en lätt nivå och passar både nybörjare och längre hunna. Vi har olika teman på lektionerna. Målet för varje lektion är just att hitta Feelgood-känslan inför veckoslutet.
Redskap som du behöver för lektionen är yogamatta/annat underlag, yogablock/2 tjocka böcker, bälte/scarf, filt och kudde. Senast 1h före lektionsstart får du möteslänken och mera info om lektionen till din epost.


HORMONE YOGA ONLINE
Kundaliniyoga
för att balansera kroppens endokrina system

Utvalda måndagar: 27.9, 4.10, 18.10, 25.10
kl 18.15-19.30

Via mötesplattformen Zoom
Lektionspris: 10€
Anmälningar: BOKNINGSKALENDER

Eller till Marjo: marjo.paavola@gmail.com/ 0503298994Hormone yoga therapy är en naturlig metod för att få balans i ditt endokrina system. Metoden passar både kvinnor och män och både dig som vill skapa mer balans och välmående i livet och dig som upplever besvär av hormonell obalans. Yogaformen är lätt Kundaliniyoga där fokuset ligger på att aktivera kroppens körtlar, bålens rörelser via dynamiska yogapostioner och kraftig andningsteknik (Bhastrika KD). Känslan efter ett Hormone yoga-pass brukar vara flödande, varm och balanserad. Hormone yoga therapy-metoden är utvecklad av Dinah Rodrigues.

Hormone yoga-träning är speciellt bra för dig som:
-Är över 35 år och vill få och upprätthålla balans i din fysik och hormonnivå
-Är i perimenopaus eller menopaus och vill få hjälp med heta vågor, humörsvängningar, depression, torra slemhinnor, ledvärk, sömnproblem, håravfall, risken för osteoporos och artros
-Är under 35 år och vill få hjälp med PMS, hormonell obalans, öka fertiliteten, efter graviditet, efter missfall

Kontraindikationer för Hormone Yoga (dynamiska övningarna och Bhastrika KD): graviditet, cancer, kraftig endometrios eller större myom, psykos, kort tid efter operation.

Ca 1h före lektionsstart får du ett infomejl och en länk till "mötesrummet" på Zoom. Du får också uppgifterna kring hur betalningen kan göras. Före lektionen kan du plocka fram lite kuddar och filtar som stöd. Man kan fixa ett eget bolster genom att rulla ett täcke tätt och fästa ett bälte omkring. Två tjocka böcker fungerar bra som block. Här får man vara kreativ :) 

Ifall tidpunkten är opasslig för dig så är det möjligt att få en inspelning av lektionen till din epost.

Varmt välkommen med på Hormone Yoga Online!
Lektionerna hålls på svenska och finska, enligt deltagarnas behov.

Läs mer om Hormone Yoga och Dinah Rodrigues här:


DANCING QUEEN

Mjuk danslektion för alla

Måndagar med START 20.9
kl 16.30-17.30

Församlingshemmet i Pargas
Pris: 7€/h (pensionärer&studerande), 8€/h (övriga)

Anmälningar direkt till Marjo:
marjo.paavola@gmail.com / 0503298994

Dancing Queen handlar om mjuk dans till glada rytmer, med enkla steg och svettgaranti. Lektionen passar alla! Innegympaskor eller mjuka innetossor är bra för fötterna. Kom även ihåg vattenflaskan! Du kan välja att komma med bara ibland eller regelbundet och betala engångsavgift (eller kryssa i ditt gamla 5x eller 10x kort). Lektionerna hålls på svenska och finska. Kom ihåg att anmäla dig, begränsat med platser! 


ÅTERHÄMTNINGSOASEN ONLINE

Mjuka lektioner för optimal återhämtning

MediYoga, Restorative Yoga och Mindfulnessövningar

Torsdagar kl 19.00-20.15
4x-kurs med start 28.10 (4 ggr: 28.10-18.11)

Via mötesplattformen Zoom
Kurspris: 50€


Anmälningar: BOKNINGSKALENDER
eller direkt till Marjo: marjo.paavola@gmail.com / 0503298994


MediYoga, Restorative Yoga och Mindfulnessövningar kan hjälpa dig att lugna ner kroppen och nervsystemet och hitta återhämtning till din vardag. Oavsett hur din vardag ser ut så är det välgörande och hälsofrämjande att ge sig stunder av medveten återhämtning. Dessa mjuka yogaformer, andningsövningar och mindfulnessövningar ger dig verktyg att hantera stress och oro även utanför yogasalen. De kan stöda dig till en bättre sömn och att balansera orken på jobbet och hemma. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga eller avslappning för att delta i kursen och du kan använda hjälpmedel och redskap som du redan har hemma under passen.

Den svenska MediYogan är en mycket mjuk, terapeutisk medicinsk yogaform som är tydligt inramad och definierad för att lättare kunna forska på dess effekter. Metoden bygger på tantrisk yoga, kundaliniyoga, ayurveda och traditionell kinesisk medicin och omfattar andingsövningar, lätta rehabiliterande yogarörelser, meditation och avslappning. MediYoga har ingått i ett flertal svenska och internationella forskningsprojekt och man har kunnat påvisa att regelbunden träning av Mediyoga är en kostnadseffektiv komplementvård i flera olika sjukdomsbilder, tex. utmattning, ryggproblem, diabetes, huvudvärk, etc. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans såväl fysiskt, mentalt och emotionellt och därigenom stärka kroppens självläkande processer.

Restorative Yoga är en mycket mjuk yogaform där vi vilar i lätta, milda yogapositioner med rejält stöd av kuddar och filtar. Vi aktiverar det parasympatiska nervsystemet för att få igång kroppens återuppbyggande och självläkande processer. Vi slappnar av i våra muskler i hela kroppen och får på så sätt en mjuk, passiv, vårdande stretch för kroppens bindväv. 

Kursen går 4 torsdagar i rad med olika lektionsinnehåll varje gång, med start TO 28.10 kl 19.00. Om tiden är opassande så får du en länk till de inspelade lektionerna till din e-post nästa dag. Det går alltså bra att utföra kursen helt på egen hand på sådana tider som passar just dig.

I god tid före kursstart får du ett infomejl och en länk till "mötesrummet" på Zoom. Du får också uppgifterna kring hur betalningen kan göras och vilka redskap du kan ha nytta av under lektionerna (saker du redan har hemma). 


Lektionerna hålls på svenska och finska enligt deltagarnas önskemål och behov.
MAMA'S CORE CLUB ONLINE

Skapa en stark kärna!

Torsdagar kl 19.00-20.15
4x-kurs med start 30.9 (4 ggr: 30.9-21.10.2021)

Via mötesplattformen Zoom
Kurspris: 50€


Anmälningar: BOKNINGSKALENDER
eller direkt till Marjo: marjo.paavola@gmail.com / 0503298994


Den lyckade Mama´s Core Club får efterfrågad fortsättning!

Här är lektionerna för mammor som vill komma igång med mjuk motion och träna upp sin bålstyrka på ett tryggt sätt efter förlossning och babytiden. Vi tränar online i en uppmuntrande och stöttande anda. Första lektionen är mera teoribaserad och därefter följer träningslektioner. I dem inleder vi med mjuk uppvärming och fortsätter med att träna bäckenbotten, bål och balans. Lektionerna blir en mix av My Power, Femininfitness, Yoga och stretching - en mycket mångsidig palett! Lektionerna är mjuka och vi avslutar varje gång med en avslappningsövning för att kroppen skall varva ner till en god nattsömn.

Kursen går 4 torsdagar i rad med start TO 30.9 kl 19.00. Om tiden är opassande så får du en länk till de inspelade lektionerna till din e-post nästa dag. Det går alltså bra att utföra kursen helt på egen hand på sådana tider som passar just dig.

Lektionerna i Mama's Core Club passar alla kvinnor som har minst 4 månader sedan sin förlossning och allt har varit ok vid eftergranskning. Även om det är flera år sedan du fött barn så kan du ändå ha stor nytta av kursen.

Efter anmälan får du ett infomejl och en länk till "mötesrummet" på Zoom. Du får också uppgifterna kring hur betalningen kan göras och vilka redskap du kan ha nytta av under lektionerna (saker du redan har hemma). 


Lektionerna hålls på svenska och finska enligt deltagarnas önskemål och behov.
MEDIYOGA ONLINE

Mjuk yogaform 
med fokus på anding, terapeutiska rörelser, meditaiton och avslappning

4x-kurs med start TO 25.11
Torsdagar
kl 19.00-20.15

Via mötesplattformen Zoom
Kurspris: 50€ 
Anmälningar: BOKNINGSKALENDER

Eller till Marjo: marjo.paavola@gmail.com/ 0503298994Den svenska MediYogan är en mycket mjuk, terapeutisk medicinsk yogaform som är tydligt inramad och definierad för att lättare kunna forska på dess effekter. Metoden bygger på tantrisk yoga, kundaliniyoga, ayurveda och traditionell kinesisk medicin och omfattar andingsövningar, lätta rehabiliterande yogarörelser, meditation och avslappning. MediYoga har ingått i ett flertal svenska och internationella forskningsprojekt och man har kunnat påvisa att regelbunden träning av Mediyoga är en kostnadseffektiv komplementvård i flera olika sjukdomsbilder, tex. utmattning, ryggproblem, diabetes, huvudvärk, etc. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans såväl fysiskt, mentalt och emotionellt och därigenom stärka kroppens självläkande processer.

På denna 4x-kurs bekantar vi oss med Mediyogan. Vi gör vi fyra baspass i vilka takten är mycket lugn och inåtkännande. Lektionerna passar alla.   

Efter anmälan får du ett infomejl och en länk till "mötesrummet" på Zoom. Du får också uppgifterna kring hur betalningen kan göras. Före lektionen kan du plocka fram lite kuddar och filtar som stöd. Man kan fixa ett eget bolster genom att rulla ett täcke tätt och fästa ett bälte omkring. Två tjocka böcker fungerar bra som block. Här får man vara kreativ :) 

Ifall tidpunkten är opasslig för dig så får du en inspelning av lektionen till din epost följande dag!
Kursen hålls på svenska och finska, enligt deltagarnas behov.

Varmt välkommen med på MediYoga Online!